Üretim

Vakıf k12, projelerin içeriklerinin üretiminde kendi alanlarında uzman çözüm ortakları ile çalışır. Vakıf yönetimi projelerin tüm içerik üretimini planlar, takip eder, proje planlama ve yönetim dokümanındaki tanımlara göre çalışmaların tamamlanmasını izler.
 

Paylaşım

Web sitelerimiz ve öğrenim platformlarımız aracılığıyla öğrenim materyal ve süreçlerini tüm paydaşların erişimine sunuyoruz. Vakıf k12’nin kuruluş amacında belirtildiği üzere geliştirdiğimiz tüm içerik ve ürünleri Açık Kaynak anlayışı ile paylaşıyoruz. 
 

Açık Erişim Politikası

Vakıf k12 Açık Erişim Politikasına tabi olan çalışmalar aşağıdaki unsurları içerir.
1. Tamamen Açık Erişim; koşulunda olacak ürünler yayınlanmak üzere kabul edilen veya üretilen ürünler dahil olmak üzere açık erişime uygun olarak yayınlanacak ürünlerdir. Bu, tüm kullanıcıların daha fazla izin veya ücret gerekmeden herhangi bir amaç için herhangi bir ortam veya formatta materyali kopyalamasına, yeniden dağıtmasına, dönüştürmesine ve üzerine inşa etmesine izin verecektir. Tamamen açık erişim olan ürünler CC lisanslama ile lisanslanacaktır.
 
2. Vakıf k12 Tarafından Desteklenen Çalışmaların Telif Hakları; Vakıf k12 kendisi tarafından üretilen/ürettirilen ve dijital platformlarında yayınlanacak veya basılı olarak dağıtılacak tüm ürünlerin telif hakkını elinde tutar ve farklı lisanslama yöntemleri ile paylaşabilir. 
 
Açık Erişim politikası aynı ibareyle belirlenen ürünler için geçerlidir. Vakıf k12’nin ürünlerini ticari amaçlı kullanmak isteyen kişi ve kurumların vakfın yazılını iznini almaları gerekmektedir.